fredag 17 augusti 2012

Konstroverser i Västra Götaland

UPPDATERING 20 augusti: I slutet av förra veckan, efter en omåttlig lång uppläsning av domen, stod det klart att Pussy Riot skulle i fängelse. I mitt huvud snurrade tanken: Är denna ryska dom egentligen, i princip, väsensskild från de nedbeordrade affischerna i Alingsås?

Anders Westgårdh skriver i Aftonbladet idag. "KD:are i Alingsås - lika putt som Putin"

Och så har Alingsås Tidning gjort en mycket kort och läsvärd intervju med Medeia Sogor Ekner, utställningsintendent på Alingsås konsthall.
================================

Märkligt - jag sitter just och upptäcker att mitt twittrande och surfande verkar ha haft ett tema sedan ungefär kl. 15 i går eftermiddag.

Konstbråk/kulturbråk i Västra Götaland. Här får ni en sammanfattning.

Fotografen Elisabeth Ohlson-Wallin skänkte en altartavla till Skara domkyrka, en altartavla med hbt-motiv. Adam och Adam, Eva och Eva. Kyrkorådet tackade nej till gåvan igår och bad Ohlson-Wallin hämta den.

Ohlson-Wallins tavla slängs ut av kyrkorådet (P4 Skaraborg)

Fram på kvällen: Förre kanalchefen på P4 Sjuhärad sitter i Grekland men med huvudet i Borås, med elektronikens hjälp. På Facebook:

En stund senare hade P4 Sjuhärad ute nyheten.

Graffitiväggen fick nej av fullmäktige

Och så avrundar vi i Alingsås. Konsthallen puffar för kommande fotoutställning med affischer med en liten flicka med en pistol i munnen. Några blir arga, och Kent Perciwall (KD) agerar.

P4 Göteborg: Politiker beordrade ner konstaffisch
GP: Affischen som skapat konstbråk och Benny Bengtsson polisanmälde affischen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar